Ana María Gutiérrez Sorainen

Kielen opettaja Lohjalta, YTM, valtuutettu

Miksi hyvin toimiva yhteiskunta pitää romuttaa?

Jätä kommentti

Tänään Petteri Orpon hallitus ilmoitti uusista leikkauksista. Pääministeri sanoi olevansa aivan varma siitä, että suomalaiset pohjimmiltaan ymmärtävät, miksi nämä päätökset on tehty.

Varmasti osa kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraatien äänestäjistä ymmärtävät ja hyväksyvät sen, että hyvinvointivaltiosta on kohta vain muisto jäljellä, palveluja ajetaan alas ja monien suomalaisten elämää hankaloitetaan samoihin ihmisryhmiin kohdistuvilla leikkauksilla. Monien muiden on vaikeampi ymmärtää, miksi hyvin toimiva yhteiskunta pitää salamavauhtia romuttaa.

Perusteluna leikkauksille ja veronkorotuksille esitetään taloudenhoito ja velkaantumisen jarruttaminen. ”Koska edelliset hallitukset jättivät suuren velkataakan”. Tämä hallitus on kuitenkin ottanut hurjasti lisää velkaa. Tilastojen mukaan maaliskuuhun 2024 mennessä Orpon hallitus on ottanut 10 miljardia lisää velkaa eli yli miljardi euroa per kuukausi. Kun Orpon hallitus aloitti, valtion velkaa oli yhteensä 151 mrd euroa, ja viime kuussa velkaa oli jo 161 mrd euroa. Niin että se siitä ”velaksi elämisen lopettamisesta”.

Kirjoittaja: Ana María Gutiérrez Sorainen

Licenciada en ciencias sociales, periodista freelancer, maestra e intérprete de español. / Yhteiskuntatieteen maisteri, freelancer toimittaja, espanjan opettaja ja tulkki. Olen asunut Suomessa jo 26 vuotta. Suomen kansalainen.

Jätä kommentti