Ana María Gutiérrez Sorainen

Kielen opettaja Lohjalta, YTM, valtuutettu

Lohjan reuna-alueet ovat kärsineet päätöksenteosta jo pitkään

Jätä kommentti

Länsi-Uudenmaan vaalikoneessa väitetään, että Lohjan reuna-alueet kärsivät tällä hetkellä päätöksenteossa Lohjan keskusta-alueisiin verrattuna. Olen täysin samaa mieltä. Kärsimys ei ole vain tämän hetkinen ongelma. Lohjan reuna-alueilla palveluista on leikattu jo useiden vuosien aikana. Vaalien alla moni ehdokas lupaa säilyttää reuna-alueiden palveluita, mutta tehdyt lupaukset uhrataan valtuustossa ja lautakunnissa puoluekurin alttarille.


Koulupalvelujen keskittämistä suuriin yksiköihin ei ole kyseenalaistettu tarpeeksi. Ne, jotka uskaltavat kyseenalaistaa tämän mantran muuttuvat epämieluisiksi päättäjiksi. On hyvä, että Lohjan keskustaa kehitetään, mutta ei ole hyväksyttävää, että Sammatti, Karjalohja, Nummi, Pusula, Ikkala ja muut Lohjan kylät on jätetty omaan onnensa nojaan. Esimerkiksi myynnissä olevia tontteja eri kylissä ei markkinoida tarpeeksi tai ei ollenkaan.


Lohja on suuri ja tärkeä mökkikunta, koska luonto on upea. Rauhaa kaipaavalle Lohjan maaseutumaiset kylät ja lukuisat järvet ovat kuin paratiisi. Ikkalaan ja Pusulaan muutetaan rauhaa hakemaan. Karua on kuitenkin muuttajan myöhemmin huomata, että kauniissa maaseutumaisessa kylässä jäljellä olevia palveluita uhkaa lakkauttamisen. Lohjan kylistä myös muutetaan pois. Lohjan imagon parantamiseen laitetut eurot valuvat hukkaan kylien näivettämisvimman takia.

Ana María Gutiérrez Sorainen,
Poliittisesti sitoutumaton kuntavaaliehdokas

Lohjan reuna-alueella

Kirjoittaja: Ana María Gutiérrez Sorainen

Licenciada en ciencias sociales, periodista freelancer, maestra e intérprete de español. / Yhteiskuntatieteen maisteri, freelancer toimittaja, espanjan opettaja ja tulkki. Olen asunut Suomessa jo 26 vuotta. Suomen kansalainen.

Jätä kommentti